Tüm Ürünlerde Ücretsiz Kargo

Duvar Paneli Temizliği Nasıl Yapılır?

Ocak 28, 2021

Duvar panelleri yaşam alanlarınızı zengin ve şık göstermek için kullanılan dekoratif malzemelerden biri. Son yıllarda yavaş yavaş duvar kağıtlarının yerini almaya başlayan duvar paneli, maliyetinin biraz yüksek olmasından dolayı henüz herkes için kolaylıkla erişilebilir bir alternatif değil. Şimdilerde daha çok işletmelerde ve ofislerde kullanılıyor olsa da, yakın zamanda duvar paneli kullanımı daha yaygın bir hale gelecektir. Yeni yeni kullanılmaya başlanan bu panellerle ilgili insanların kafasında oldukça fazla soru var. Bunlar arasında öne çıkan, “Silinebilir duvar paneli var mı? Duvar paneli temizliği nasıl yapılır?” gibi soruların cevaplarını bu yazımızda vermeye çalıştık.


Duvar Paneli Nedir?

Duvar paneli denildiğinde akla ilk olarak ısı ve ses yalıtımı geliyor ki bu yanlış bir düşünce değil. Duvar panelleri şık ve dekoratif görüntülerinin yanında son derece başarılı şekilde ısı ve ses yalıtımı da sağlamaktadır. Yaşam alanlarınızda kullanabileceğiniz diğer çözümlere nazaran daha uygun bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Genellikle 2 cm kalınlığında olan duvar panellerinin ebatları da 120×50 ve 100×50 cm arasındadır. Duvar panelinin ağırlığı ise ortalama 300 g civarındadır. 

Strafor üzerine beton harcı dökülüp kurutulmasıyla elde edilen, ardından makinelerde renk baskısı yapılan duvar panelleri; ev, ofis, cafe, restoran, hastaneler ve okullar gibi birçok yerde rahatlıkla uygulanabilir. Duvar panellerini, banyo gibi ıslak zeminli alanlara da rahatlıkla uygulayabilirsiniz. 

 

Duvar Panelleri Ne İşe Yarar?

“Duvar panelleri ne işe yarar?” sorusunun cevabını aslında yukarıda kısaca verdik. Duvar panelleri esasen, yaşam alanlarının dekorasyonu için önemli bir yere sahiptir ve yaşadığınız ya da çalıştığınız mekanları zenginleştirmek ve güzelleştirmek için kullanılır.

Duvar panelleri özellikle; daha şık bir görünüm elde etmek, ferah alanlar oluşturmak ve mekana bir tarz kazandırmak için kullanılır. Kendi tarzınıza uygun duvar paneli uygulamalarıyla bir yandan göze hoş gelen mekanlar yarattığınız gibi diğer yandan da yatırımınızın değerini artırmış olursunuz.

Yaşadığınız veya çalıştığınız mekanın sizi yansıtmadığını düşünüyor ve yenilik yapmak istiyorsanız, duvar panellerinin farklı modelleriyle sizi daha iyi yansıtacak özel bir tasarım yapabilir ve yaşam alanınıza farklı bir kimlik kazandırabilirsiniz. Her mekanın kendine has bir dokusu ve kimliği vardır, bunu istediğiniz şekilde yansıtmak duvar panelleri sayesinde artık çok daha kolay. 

 

Duvar Panelinin Özellikleri Nelerdir?

Duvar panelleri, strafor veya akrilik bazlı olarak üretilirler. Isıyı, nemi ve sesi başarılı şekilde yalıttığı için daha sakin ve huzurlu bir mekan yaratırsınız. Su ve nemden etkilenmeyen duvar panellerinde rutubet de görülmez. Oldukça dayanıklı olan duvar panellerini yıllarca sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz. Bakteri üremesini engelleyen paneller çok fazla temizlik de gerektirmez. 

 

Duvar Panellerinin Temizliği Nasıl Yapılır?

Çok fazla temizlik gerektirmese de duvar panellerinin vakti gelince temizlenmesi gerekir. Peki duvar panellerinin temizliği nasıl yapılır? Gelin kısaca duvar panellerinin nasıl temizleneceğine bir göz atalım. 

Sıcak suyun içerisine genel temizlik için kullanılan deterjanlardan koyun, aşırı köpük oluşturan deterjanlar önerilmez. Çünkü bu tür deterjanların durulaması hem zordur hem de çok zaman alır. Suyun sıcak olmasının temel sebebi ise sıcaklık arttıkça çözünürlüğün de artması ve bunun da kirlerin daha hızlı bir şekilde çözünmesini sağlamasıdır.

Elinize yumuşak mikro fiber bir bez alın ve duvar panellerini silmeye başlayın. Bu işlemi duvarın altından başlayarak yukarı doğru çıkacak şekilde yapın. Aksi durumda, yukarıdan aşağıya akan kir aşağıda birikecek ve temizlenmesi daha zor bir katman oluşturacaktır. 

Panelleri nemli bezle silme işlemini tamamladıktan sonra kuru bezle silin. Böylece hem leke kalmasını önlemiş olur hem de panellerin parlamasını sağlamış olursunuz.

Aşındırıcı deterjanlardan kesinlikle uzak durmalısınız. Bu tür deterjanlar duvar panellerinin solmasına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda panellerin tamamen aşınmalarına da sebep olabilir.

Bezle silerken çok bastırmamaya özen gösterin. Bazı durumlarda paneller yerlerine sağlam şekilde oturmamış olduğu için, çok bastırdığınız takdirde panellerin yerlerinden çıkmasına neden olabilirsiniz. Çok kirlendiklerinde iyice temizlemek için bastırmak zorunda kalmayın diye panellerin aşırı kirlenmesine izin vermeyin. 15 günde bir yapacağınız temizlik işlemi yeterli olacaktır.

Çok zorlu lekeler varsa karbonat ve beyaz sirkeyi karıştırarak hazırladığınız solüsyonla ıslatılan yumuşak bir bez kullanabilirsiniz. Panelleri, bu ıslak bezle hafifçe ve dikkatli bir şekilde ovabilirsiniz. Daha önce de söylediğimiz gibi kesinlikle aşındırıcı kimyasallar kullanmamalısınız.

Siz de evinize veya ofisinize farklı bir hava kazandırmak için duvar paneli kullanmaya karar verdiyseniz, birbirinden zengin çeşitlerimizi görmek için Aşiyan Sanat internet sitesine bakabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz. 

Paylaş